Prosjekter

For å kunne gjøre en forskjell i samfunnet ønsker JCI Drammen å planlegge og gjennomføre prosjekter som i første omgang retter seg mot vår egen by Drammen. I tillegg skal vi støtte opp under større nasjonale og internasjonale prosjekter.

2013

8.desember 2013 realiserte JCID prosjektet "Barnas Jul" på Bragerne torg i Drammen. 

Med prosjektet og aktivitetsdagen ”Barnas Jul” ønsket JCID å skape en gledelig, positiv og energirik dag der barna var i fokus og kunne føle seg inkludert uavhengig av økonomisk, kulturell og religiøs bakgrunn. På denne dagen var det bli mulig for barn og voksne å låne skøyter, møte julenissen og pingviner, oppleve et inspirerende og lærerikt fysikkshow, delta på høytlesning i bokbussen, utforske brannbil og politibil, delta på felleslek og sist, men ikke minst; oppleve Nordens eneste Middelaldertivoli "De Munnfulle" - med karuseller for de yngste, oppgaveløsning for hele familien, samt flagg - og ildsjonglører. I tillegg hadde vi også en pengeinnsamling i samarbeid med Frelsesarmeen som videre ble omgjort til gavekort og gitt ut til de mer vanskelighetsstilte i Drammen. Vi var også svært heldig da Solum Media kunne dekke dagen og videre lage en kjempefin film.2014 

14.desember 2014 kunne JCID igjen være stolte av et vel gjennomført Barnas Jul - som vi nå kaller vårt tradisjonsprosjekt. KinoCity Drammen åpnet dørene for oss, og viste filmen "Jul i Flåklypa" helt gratis til 130 fornøyde barn. Drammen Ballklubbs Idrettsfritidsordning (DBK IFO) lånte ut mange par med skøyter, Kiwi ga oss haugevis av godteri vi kunne dele ut og Mobilskole AS, Biztec AS og Ramberg AS sponset oss med penger. I tillegg til dette, hadde vi bøsseinnsamling som gjorde at det kom inn nesten 14 000 kr tilsammen. Dette gikk uavkortet til julegaver/gavekort, som via Frelsesarmeen, ble delt ut til barn og ungdom i Drammen som ikke har så mye fra før av. Solum Media stilte opp i år igjen, og lagde denne fantastiske filmen.

YouTube-video


2015

6.-8.mars 2015 arrangerte JCI Drammen Future Leaders Academy (FLA), på vegne av JCI Norway. Det var totalt 20 deltakere, hvorav 4 stykker kom fra henholdsvis England og Finland. Trenerteamet bestod av Deniz Senelt (hovedtrener fra JCI Tyrkia), Sturle Strauss Lisæth og Karl Johan Svendsen (assistenttrenere). Hensikten med prosjektet FLA var å gjennomføre et prosjekt som kunne gi økonomisk inntekt til foreningen, styrke og øke intern kompetanse, i tillegg til å skape tillit og stolhet. Dette var også en god mulighet til å øke kompetansen innen prosjektledelse/arbeid ved å være prosjektleder/deltaker. Vi ønsket også at prosjektet skulle bli brukt som et virkemiddel for å markedsføre foreningen lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Tilbakemeldingene fra deltakerne var positive. Det var godt faglig påfyll, nye nettverk ble utviklet, praktisk trening, de sosiale arrangementene var vellykket og prosjektgruppa var veldig fornøyde med et vel gjennomført prosjekt. Comments