Om JCI‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Månedsbrev Oktober

lagt inn 5. okt. 2012, 06:44 av Karolina Luna

Nå har endelig Oktober og høsten kommet til Drammen! I JCI er Oktober en av de mest aktive månedene, med blant annet Nasjonalkongress, generalforsamling i lokalforeninger, og valg av lokale og nasjonale styrer. 

JCI Drammen bruker vi Oktober til å fokusere på motivasjon.
 
Plenumsmøte
På plenumsmøte 9. oktober kl. 1800 stiller vi spørsmålet ”Hva er motivasjon ?” Kursholder er Jonas Brennsund. Han er tryllekunstner, foredragsholder og medlem avJCI Drammen. Vi bruker lokalene til The Roer Group som holder til i DrammenNæringshage, Nedre Storgate 49, Drammen. Det blir morsommere hvis vi er flere, så invitere gjerne venner og kollegaer som du tror ville ha interesse av dette! Og husk å sette av tid etter kurset til sosial omgang på Picasso. 

Afterwork
Tirsdag 2. oktober er det after work på Jonas B kl 18.30. Afterwork er en hyggelig og sosial kveld med medlemmene og andre som har lyst til å være med. Dette er en mulighet til nettverking og til å bli bedre kjent. Diskusjonstema denne gang er Simon Sineks TED talk: How great leaders inspire action. Se på videoen før du kommer, og bli med på diskusjonen! Du finner videoen på http://www.ted.com/talks/lang/en/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action.html
 
Utvikle deg selv!
JCI er en organisasjon der vi lærer oss å bli bedre og dyktigere som mennesker og som ledere. Vi utvikler oss gjennom kurs, foredrag og nettverking for å bygge teoretisk kompetanse, og gjennom vårt ”One year to lead” prinsipp for å få praktisk erfaring.
”One year to lead” tilbyr deg direkte, praktisk erfaring fra prosjektarbeid, styrearbeid og ledelse. For mange av våre medlemmer har nettopp dette programmet bidrat til at deres karriere har skutt fart, og man har nådd sine mål raskere enn beregnet. 
Alle posisjoner i JCI følger ”One year to lead”, og dermed er alle posisjoner på valg hvert år. Du velges for ett år, og har da kun det året på deg til å vise at nettopp du duger, og at nettopp du er i stand til å levere resultater. Nå er det straks generalforsamling, og da åpner det seg muligheten for at nettopp du kan vise deg frem, lære, og utvikle deg. 
 
Hva får du igjen for å delta i styret i JCI Drammen i 2013?
  • Du lærer hvordan man driver et lokallag i JCI
  • Du knytter kontakter med det lokale næringslivet
  • Du får styreerfaring
  • Du lærer å motivere andre (og deg selv) til å gjøre en så god jobb som mulig
  • Du lærer om hvordan en frivillig organisasjon kan brukes som en sandkasse for din egen personlige utvikling - uten risiko!
  • Du møter mange nye mennesker
Bli med i neste års styre - ta kontakt med LP Karolina Luna for å melde ditt kandidatur!

Noen av de som kandiderer er:
Elisabeth Bala - Local President
Bror Ramberg - Informasjonsansvarlig
Robin Larsdatter - Programansvarlig 
 
Generalforsamling
Den 23. oktober har JCI Drammen generalforsamling. Generalforsamlingen er foreningens høyeste besluttende organ, og her vi blant annet velger vårt styre. Vi hører også hva Lokalpresident kandidatene foreslår å gjøre neste år, og deres forslag til budsjett. I tillegg til valg, går man igjennom foreløpig årsrapport fra gjeldende styre, og foreløpig regnskap. 
En viktig sak som står på agendaen i årets generalforsamling, er endring av JCIDrammen sine vedtekter. Årets lokalpresident fikk mandat av forrige års generalforsamling til å revidere gjeldende vedtekter slik at de bedre gjenspeiler JCIDrammen. Reviderte vedtekter vil presenteres på generalforsamlingen og ratifiseres av medlemmene der. 
 
Under posten Eventuelt kan medlemmene foreslå saker til behandling. Slike forslag skal sendes styret i JCI Drammen senest 7. oktober, slik at styret kan behandle forslaget, og sende ut revidert saksliste og dokumentasjon i god tid. 
 
Det er møteplikt for alle medlemmer på generalforsamling. Etter generalforsamling feirer vi det nye styret.
 
Nasjonalkongress
Nå i Oktober er det også Nasjonalkongress i JCI Norway. Tema for kongressen er ”Innovasjon, Entreprenørskap og Mlijø”.  Dette er JCI Norway sin største møtearena og i 2012 er det JCI Hamar som er vertskapet. Påmeldingsfrist 10.10. Les mer og meld deg på her.
 
Vi har møteplikt på JCI Drammen sine aktiviteter. Møteplikten har vi fordi det er en synergi mellom aktivitet, antall som deltar, og læringsutbytte. Meld derfor fra til  drammen@jci.no hvis du ikke kan komme på våre arrangement. 
 
Kjenner du noen som bør få vite om JCI Drammen og våre aktiviteter? Ta de med deg på det neste arrangementet! 
 
Hilsen,
Karolina Luna, Local President 

Elisabet Bala, Treasurer

Anna Persson, EVP Membership


JCI Drammen
Comments