Om JCI‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Augustmåneden i JCI Drammen

lagt inn 21. aug. 2014, 13:44 av Birgitte Kalbakk   [ oppdatert 21. aug. 2014, 13:45 ]
Etter en lang og god sommerferie var det godt å komme i gang og møte JCID gjengen. Styret hadde et effektivt og innholdsrikt møte hvor vi blandt annet spikret planene for høsten. Det er mye spennende å se frem til i høst: talekonkurranse, krisehåndtering, sosialt samvær, humor, generalforsamling og Nasjonal Kongressen i oktober. 

12.august fikk vi besøk av verdensmester i debating Marianne Otterdahl-Møller som holdt kurs for oss i JCI Drammen. Spennende, lærerikt, morsomt, utfordrende og gøy er stikkord som oppsummerer kvelden. Målet med kurset var å lære deltakerne hvordan man debatterer effektivt for å overbevise et kritisk publikum.

Felles for oss i JCI Drammen er at vi jobber for å utvikle oss til å bli bedre samfunnsborgere, samt skape en positiv forskjell; både i lokalmiljøet og på det nasjonale plan. I dette kurset har Marianne gitt oss gode verktøy og praktisk trening i å debattere. I løpet av kurset lærte vi at debattering og kommunikasjon i hovedsak handler om å lytte. Det er lett å bli oppslukt i eget hodet og fokusere på egne meninger og påstander når man skal kommunisere et budskap. Hemmeligheten bak en god debattant er god forberedelse, aktiv lytting, tilstedeværelse og saklig respons basert på de påstander for som fremlegges.

 Vi takker Marianne for et fantastisk kurs, og vårt medlem Vishal for organisering av kvelden.

Sees i september!
Comments