Om JCI‎ > ‎

Nyheter

Plenum 02.06.15: Debating

lagt inn 24. mai 2015, 06:04 av Birgitte KalbakkEtter fjorårets debattkurs i lomma meldte to av medlemmene i JCI Drammen seg på debattkonkurransen på nasjonalkongressen. De stakk liksågodt av med seieren - noe som betyr at JCI Drammen er regjerende Norgesmestere i debattering i JCI sammenheng. Vi ønsker selvsagt å beholde tittelen, og inviterer derfor til nytt kurs 2.juni. Det blir et kombinert kurs hvor vi først lærer teknikker før vi utfordrer hverandre i debatt. Hold av kvelden allerede i dag! 


Det vil bli et aktivt og morsomt kurs hvor du lærer og erfarer teknikker for å fremme meninger og argumenter du kan bruke i sosiale og profesjonelle settinger.

Dato: 2.juni 2015
Tid: Kl.18.00
Sted: Marienlyst Skole, Schwartzgate 12, Drammen

Vi sees!

Plenum 12.05.15: Lean

lagt inn 3. mai 2015, 14:21 av Birgitte Kalbakk

Tuesday May 12th JCI Drammen welcome Daryl Powell to our monthly meeting to give us an introduction to Lean.About the course: 
Lean is a leadership methodology which focuses on identifying and eliminating waste in a product’s (or a service’s) value chain. This training will give insight to Leam, the historical development of the principals, methods and techniques in Lean, and the theoretical pillars for Lean production including the Toyota Production System.


About the speaker:
Dr. Daryl Powell is the Lean Manager at Kongsberg Maritime Subsea in Horten. Originally from England, Powell holds both a masters and doctors degree in Lean and has more than 10 years of experience working with Lean in both the UK and Norway. Powell’s work has been featured in numerous industrial conferences and publications including Computers in Industry, The International Journal of Production and Operations Management, and The International Journal of Production Research. Powell is currently working on rolling out The KONGSERG Way -- Kongsberg Maritime Subsea’ s own Lean program.


The meeting and training will this month take place in its entirety in English. Follow JCI Drammen on Facebook and attend the event here: 
https://www.facebook.com/events/1694710130756522/.

Date: May 12th
Time: 6.00 pm
Place: Marienlyst Skole, Schwartzgate 12, Drammen. 

We look forward to see you :)

Plenum 07.04.15: La oss lære om innovasjon!

lagt inn 28. mar. 2015, 03:34 av Birgitte Kalbakk   [ oppdatert 28. mar. 2015, 04:17 av Espen Henriksen-Polanscak ]


JCI Drammen inviterer medlemmer og interessenter til et spennende og interaktivt kurs om innovasjon og forretningsmodellering tirsdag 7.april 2015. Kursholder Stina Birkeland er blant annet gründer av selskapet TicketMobile, og kjent for å ha vunnet årets kvinnelig gründer talent i 2013. Birkeland har bakgrunn fra Sveits, Puerto Rico og London og har jobbet som salg og markedsdirektør før hun tok steget ut og ble gründer selv. 

Stina vil holde et interaktivt og lærerikt kurs for alle som har interesse for innovasjon og business. Under kurset vil deltakerne lære mer om hva innovasjon egentlig er, hva som skal til for at en bedrift blir innovativ og hvordan vi kan jobbe med forretningsmodellen til en bedrift slik at den blir mer lønnsom.

Les mer om innovasjon på Stinas blogg HER

Agenda

18.00-18.30: Mingling og kaffe

18.30-19.00: Velkommen, bli bedre kjent og informasjon fra styret

19.00-21.00: Kurs om innovasjon, av Stina Birkeland

21.00-22.30: Øl og sosialt på Rekord bar

Sted

Marienlyst skole, inngang fra personalinngang (vendt mot Marienlyst stadion). Adr: Schwartz gate 12, 3043 Drammen

Spørsmål

Espen Polanscak mob 982 97 633 - Lokalpresident JCI Drammen. 

Påmelding 

Vi har begrenset med plasser så meld deg på her: http://goo.gl/forms/9MwWgfvj4L


Velkommen! Vi gleder oss til å se deg :) 
Plenum 03.02.15: JCI Impact

lagt inn 26. jan. 2015, 10:57 av Birgitte Kalbakk   [ oppdatert 27. jan. 2015, 08:00 ]I februar arrangerer JCI Drammen det offisielle JCI kurset Impact. Kurset gir deg en engasjerende innføring i hvordan du kan skape de forandringer du ønsker å se i samfunnet vårt. Kort video som forteller litt mer om "JCI Impact" og JCI: http://youtu.be/pmxWQNFzv9s

I tillegg blir det kick-off for det nasjonale prosjektet My World i samarbeid med FN. Vi gleder oss til å sette i gang med dette!


Tid: Tirsdag 3.februar kl.18.30
Sted: Marienlyst skole (Schwartz Gate 12), Drammen
Facebookevent: http://tinyurl.com/nbzn46h

Registrer dine SMARTe mål her!

lagt inn 14. jan. 2015, 09:53 av Espen Henriksen-Polanscak   [ oppdatert 14. jan. 2015, 09:55 ]

Januarplenumet markerte starten på JCI Drammen 2015. Et 30min foreningsmøte samt 2timer med lærerik innføring i målsetting og måloppnåelse av Thor Henning Volla har fått hjernen i sving igjen. Thor Henning avsluttet minikurset sitt med en liten "hjemmelekse". Gå inn på linken under, registrer ditt SMARTe mål innen tirsdag 20.02. Styret i JCI Drammen tar så og sender ut en oversikt over alle målene med tilhørende personer. Slik kan du, hvis du vil, kontakte den personen som du selv ønsker som "buddy" i år. Denne personen kan være akkurat det du trenger for å sikre oppnåelsen av akkurat ditt SMARTe mål. Grip muligheten folkens!Plenum 13.01: Målsetting og måloppnåelse

lagt inn 8. jan. 2015, 07:38 av Espen Henriksen-Polanscak   [ oppdatert 11. jan. 2015, 05:25 ]

2015 er i gang og mange har sikkert ett eller flere nyttårsforsetter som de ønsker å oppnå i løpet av året. Nyttårsforsetter kan også ses på som mål. Å gjøre drømmer om til virkelighet krever ofte hardt arbeid og langsiktig og strategisk fokus. Det og sette seg konkrete og motiverende mål kan øke sannsynligheten for at akkurat dine drømmer nås. JCI Drammen ønsker å starte 2015 med å arrangere et plenumsmøte med en faglig del om nettopp temaet målsetting og måloppnåelse. 

For å innlede temaet er vi så heldig å få besøk av årets nasjonale EVP (Executive Vice President) Drift, Thor Henning Volla. Thor Henning har 15års erfaring i JCI Innovation og har satt seg et motto for 2015: “15 i 15”. Thor Henning ønsker å utføre 15stk aktiviteter i JCI og januarplenumet til JCI Drammen blir Thors aktivitet nr.1. Dette er skikkelig kult! Thor Henning vil gi oss en innføring i målsetting og måloppnåelse samt lede en workshop der vi får muligheten til å arbeide med å definere våre mål for 2015. Dette kan være ditt viktigste plenum så langt :-) Om Thor Henning Volla I løpet av sine år i JCI har Thor hatt en rekke verv, både lokale og nasjonale. Thor har deltatt på kurs, holdt kurs, vært involvert i flere prosjekter samt ledet noen av dem også. En kan trygt si at Thor er en person som rett og slett kjenner JCI relativt godt.

Thor er siviløkonom og har en mastergrad i Science in International Management. Han har tidligere jobbet som konsulent og grunder og har også tre kontigenter i internasjonale operasjoner i forsvaret bak seg. For tiden er Thor innkjøpsskjef for Forsvarets sanitet.
Dørene åpnes kl 18.00 og det vil være mulighet for litt mingling før foreningsmøtet starter kl 18.30. Arrangementet vil avholdes på Marienlyst skole like ved siden av Marienlyst stadion. Se etter et JCI medlem i hovedinngangen. PS! For de som ønsker det vil det bli mulighet å være med å ta seg en øl og en matbit etter plenumsmøtet ett eller annet sted i Drammen. Det finner vi ut sammen.
Plenumsmøtet trenger ingen påminnelse, men det hadde vært fint om du sier ifra om du kommer. Send mail til oss i styret jci@drammen.no og/eller til Espen Polanscak, årets President, ved å bruke epolan@gmail.com. Vel møtt!


Juleavslutning 2014

lagt inn 18. nov. 2014, 03:32 av Espen Henriksen-Polanscak   [ oppdatert 26. nov. 2014, 13:50 ]

Velkommen 
Hjertelig velkommen til JCI Drammens juleavslutning fredag 12. desember.


Mat og innhold
Som velkomstdrink serveres det julegløgg med tradisjonelt tilbehør. Videre serverer vi julegrøt (både rømmegrøt og risgrøt), spekemat, øl og akevitt. Og man skal heller ikke se bort ifra litt julegodt på bordet samt mandel i grøten :-) 

Ved siden av maten har vi følgende på programmet: interessant kurs, oppsummering av året, utdeling av priser, taler, Barnas Jul, og juleleker.

Antrekk: Pent.

Når og hvor
Arrangementet finner sted fredag 12. desember hos Jacobsen Elektro (Ringeriksveien 16, 3400 Lier). Programmet starter kl 19:00, men vi oppfordrer alle til å komme kl 18:30 for å hilse på og nyte julegløgg. 

Pris og påmelding
Pris for JCI-medlemmer, Senatorer og Exhausted Rooster: kr 150,- Pris for ikke-medlemmer/ledsager: kr 200,- Det sendes ut faktura etter arrangementet.

Prisen inkluderer gløgg, julegrøt, spekemat, èn øl og akevitt. Ønsker man mer og drikke så ber vi deg ta med dette selv.

På grunn av mat-planlegging ber vi om påmelding innen fredag 5. desember. Meld deg (og evt ledsager) på via påmeldingskjemaet: HER

Det skal også deles ut awards. Avgi din stemme og begrunnelse her: http://tinyurl.com/k7k6kxt

Har du spørsmål vennligst ta kontakt med Espen Polanscak ved å sende e-post til epolan@gmail.com eller sms/tlf til 982 97 633. Andre hevendelser til styret direkte ber vi deg bruke e-post drammen@jci.no.

Er du på Facebook så ønsker vi at du i tillegg melder deg på her: arrangementets Facebook-side.

Velkommen!

Plenum 11.11.14: Hacking your mind

lagt inn 3. nov. 2014, 14:06 av Birgitte Kalbakk   [ oppdatert 3. nov. 2014, 14:36 ]

Hacking your mind - hvordan du blir lurt opp i stry!

Kai Roer


Kai Roer (The Roer Group) kommer til JCI Drammen for å holde en introduksjon til hvordan vår hjerne lurer oss, og hvordan hackere og andre bevisst utnytter våre svakheter til å manipulere oss. 

Kai er ledende i sikkerhetsverden og har i det siste fokusert sin tid på «The Security Culture Framework». Dagens hverdag hvor vi alle er koblet til nettet både for jobb og sosiale medier, hvor vi stadig søker aksept og bekreftelse skaper muligheter for hackere. Muligheter de bruker for å få deg til å følge etter og gjøre som de ønsker. Dette er teknikker som musikere, selgere, kommentatorer, autoriteter og Kai bruker til daglig. Under månedens plenum kommer Kai for å snakke om disse teknikkene og hvordan de blir brukt på deg.

Fra kl.18.30 vil det bli avholdt foreningsmøte. Vi ønsker blant annet å høre hva du som medlem ønsker og trenger i JCI Drammen 2015. Bruk gjerne denne spørreundersøkelsen: 

Tid: Tirsdag 11.november 2014 kl.19.15 - 20.30
Sted: TBA (Drammen)
Påmelding: http://goo.gl/forms/WZHaf0RhKv
Facebook: http://goo.gl/2N88gH

Vi gleder oss til å se akkurat DEG! 

VELKOMMEN :)

Oktobermåneden i JCI Drammen

lagt inn 3. nov. 2014, 13:51 av Birgitte Kalbakk

Det har vært en spennende og viktig månede for JCI Drammen. Vi startet med generalforsamling hvor det blant annet ble valgt nytt styret for 2015:

Espen - President
Reidar - VP program
Ksenia - VP medlem
Birgitte - VP informasjon og økonomi. 

Tirsdag 14. september fikk vi besøk av Svein Erik Gevelt, fra Søndre Buskerud politidistrikt, som til daglig arbeider som innsatsleder i politiet. Han ga oss en sterk gjennomgang om hvordan politiet er organiser og hvordan de håndterer kriser. Han ga oss også en innføring i hvordan de har endret og forbedret prosessene siden han begynte i Politiet i 1984, og spesielt etter 22. juli 2011. Presentasjonen var gripende og det er helt tydelig at Politiet tar godt vare på hverandre i et krevende yrke.

24.september reiste det en delegasjon fra JCI Drammen til nasjonalkonkgressen i Stavanger, og de kom ikke tomhendte hjem; dette ble en helg hvor vi som lokalforening fikk bekreftet hatt vi har skapt impact og personlig utvikling. Barnas Jul prosjektet vant award for beste Corporate Social Responsibility (CSR) prosjekt, JCI Drammen klatret helt til topp i debtattkonkurransen og Espen stakk av med seieren som nasjonal talekonge. Vi er veldig stolte og motiverte til å fortsette i samme, gode ånd det neste året. 

JCI Drammens delegasjon


Barnas jul 2014 blir en realtitet - planleggingen er godt i gang og datoen for arrangementet er søndag 14.desember 2014. Mer informasjon om dette vil komme fortløpene.

Vi ønsker dere alle en god november!

JCI Drammen - Generalforsamling del A

lagt inn 29. sep. 2014, 14:56 av Birgitte Kalbakk   [ oppdatert 29. sep. 2014, 15:11 ]

Generalforsamling del A vil finne sted fredag 10. oktober klokken 18:30 på Jonas B. Gundersen i Drammen. Generalforsamling del A er den retningsgivende generalforsamlingen der målsetting, handlingsplan, budsjett og arbeidsoppgaver for det kommende året vil bli presentert.
 
Dagsorden for dagen vil være:
 1. Åpning (2 min)
 2. Fastsettelse av stemmetall (2 min)
 3. Valg av (2 min):
  1. Møteleder og settemøteleder
  2. Referent
  3. To personer til å undertegne protokoll, samt telle og kontrollere stemmesedler
 4. Godkjenning av innkalling og saksliste (2 min)
 5. Valg av styret for 2015 (15 min)
 6. Pinning av nye medlemmer (5 min)
 7. Målsetninger og handlingsplan 2015 (20 min)
 8. Budsjett 2015 (10 min)
 9. Avslutning og heving av møtet (2 min)

Vi ønsker at du melder deg på ved å bruke dette skjema: http://goo.gl/forms/GBRpHBwQYk. 

VELKOMMEN! 

1-10 of 50